Strande Los Angeles 

Var hittar man Los Angeles stränder?

Var hittar man Los Angeles's bästa stränder?

L.A. är Amerikas strandhuvudstad. Dussintals stränder täcker kusten både norr och söder om centrala L.A., och utbudet sträcker sig från romantiska, avskilda gläntor till vilda partystränder och finare shoppingställen.

Manhattan Beach

Denna vackra, populära strandstad ligger söder om centrala L.A. i Los Angeles County. Samhället är känt för sina fina hem och stranden är populär bland surfare och beachvolleyspelare och här finns flera parker och fritidsområden längs kusten, inklusive en golfbana.

Venice Beach

Venice Beach är L.A.’s mest underliga och underbara havsnära samhälle. En rad trendiga marknader och butiker längs strandpromenaden säljer krimskrams, secondhandprylar och oäkta märkesprylar, och stor del av befolkningen på Venice Beach är konstig och underbar. Stranden är också hem till det kända träningsområdet “Muscle Beach”, där muskelknuttarna tillbringar sina mornar med att träna.

Huntington Beach

Detta lyxiga strandsamhälle har länge varit känt som “Surf City USA”. Dess pir har setts i flera surfingfilmer, så som Den ändlösa sommaren, och det finns nu ett surfmuseum och en surfteater vid Huntington Beach. Stranden har också ett färgglatt shoppingdistrikt och en underbar nattlivsscen.

Santa Monica Beach

Det här är en av L.A.’s mest kända stränder, och du har säkert sett Santa Monica Beach, med sin välbekanta pir i filmer och på TV. En utsmyckad täckt karusell står längs piren och har registrerats som ett historiskt landmärke, och Santa Monica är en perfekt plats för folkskådning (särskilt L.A.'s skatarkultur) och simning, och för att få en glimt av 1960-talets kitsch.