Los Angeles shoppingHär hittar du en shoppingguide Los Angeles

Det första stället som en shoppingentusiast bör besöka i L.A. är utan tvekan Rodeo Drive. Här hittar du chockerande dyra butiker och designerbutiker och det är ett paradis för stadens jetsetbesökare som flyger runt världen enbart för att shoppa. Även om du inte har tillräckligt djupa fickor för att kunna handla här så är Rodeo Drive i sig värt en titt.

Utanför Beverly Hills är L.A. världens huvudstad när det gäller köpcentran. Det är inte svårt att hitta prisvärda, unika kläder och mode här, eftersom shopping är en av stadens främsta tidsfördriv. Stor del av shoppingen i L.A. Domineras av köpcentran med flera våningar och outlets där både lokala och internationella designers erbjuder varor till varierande priser.

Längs Hollywood Boulevard, i hjärtat av L.A.’s turistzon kommer du att hitta shoppingcenter som både inomhus och utomhus vänder sig till besökare med billigt krimskrams, vykort och t-shirts, såväl som mindre kitchiga, mer trendiga saker. Handväskor, kläder, skor och accessoarer är det som gäller här.

Centralt, särskilt längs Broadway, kommer du att hitta gott om shoppingpärlor – billiga och häftiga saker som passar budgetshoppare. Här finns piratkopior av CD-skivor och DVD-filmer och du kommer att hitta massor av butiker som säljer alla typer av ovanliga, färgglada, billiga kläder. Flera av de vanliga loppmarknaderna har sitt hem här, så det här är stället att besöka för billig shopping i L.A.

Stadskärnan är också hem till flera specialdistrikt, där butiker av samma typ breder ut sig på enskilda gator, och gör varje gata till ett eget köpcentra. Blomsterbutiker, smyckesbutiker, modebutiker, skaldjursmarknader och till och med leksaksaffärer har sina egna områden i centrala L.A., så det är värt att utforska området strax öster om finansdistriktet för att hitta exakt det du letar efter.

Om du är intresserad av att få tag på ovanlig eller ny musik så bör du bege dig till L.A.’s mest ikoniska skivbutik, Amoeba Music i Hollywood (6400 Sunset Blvd., +1 323-245-6400; www.amoeba.com), som beskriver sig själv som världens största självständiga skivbutik. Här finns rad efter rad med nya och begagnade CD-skivor, DVD-filmer och vinylskivor som väntar på att få följa med hem.