Sevärdheter i Los AngelesLos Angeles erbjuder många sevärdheter

Många av L.A.’s sevärdheter rör sig kring stadens två främsta dragplåster: Hollywood och Stilla Havet. Turister beger sig till Hollywood och Beverly Hills för att kolla in historiken och ta en titt på tidig filmskapelse eller för att kanske se en kändis, medan besökare kan åka på en spännande tur i någon av de många temaparkerna i staden, eller spendera en dag på Disneyland: den gladaste platsen på jorden.

Detta är bara några av de många sevärdheterna som finns i Los Angeles

Grauman’s Chinese Theater

Denna teater som ligger på Hollywood Boulevard öppnade 1927 och det kanske är den mest ikoniska Hollywoodbyggnaden som någonsin har byggts. Teatern visar upp en häpnadsväckande fasad i kinesisk stil. Genom åren har Grauman’s varit värd för mängder av filmpremiärer och hundratals av de mest kända Hollywoodstjärnorna har tagit plats där inne. Gårdplanen är nu hem till hand och fotavtryck av många av dessa stjärnor, och varje dag kommer hundratals turister hit för att se hur deras skostorlek ser ut jämfört med favoritstjärnans. Trettio minuter långa guidade turer erbjuds dagligen, men det är precis lika enkelt att köpa en biljett till någon av de filmer som visas, eftersom Grauman's även har en fungerande 7-skärmsbio.

Kändishem i Beverly Hills

Det första många turister vill göra i L.A. är att se kändisarnas hem i Beverly Hills. Flera företag anordnar turer genom Beverly Hills, och erbjuder en glimt av grinden, eller ibland själva huset där de största stjärnorna bor. Starline Tours anordnar dagliga van-turer genom Beverly Hills och Bel-Air, och stannar vid hus där kändisar som Madonna, Angelina Jolie och Sean Connery bor. Biljetter kostar cirka 290 SEK, och turen går från ditt hotell eller Grauman’s Chinese Theater.

Disneyland

Ingen resa till Änglarnas Stad skulle vara fullständig utan ett stopp vid den mest magiska platsen på jorden. Disneyland är, utan tvekan, den mest populära sevärdheten i Los Angeles, oavsett om du vill åka raket genom galaxen vid Space Mountain eller besöka Musse och hans gäng, så kommer du helt klart upptäcka att Disneyland är ett glatt ställe att vara på, särskilt med deras senaste utökning: California Adventure. Disneyland ligger i Anaheim, ungefär en timmes körväg från centrala LA. 1-dags vuxenbiljett kostar 520 SEK, eller 700 SEK för “parkloppan”, som tar dig in på alla Disneysevärdheter.

Walk of Fame

De glimrande guldstjärnorna som radar upp sig på båda sidor av Hollywood Boulevard och Vine Street är tveklöst de mest glamourösa av L.A.’s sevärdheter. Dessa stjärnor förevigar kändisar för deras bidrag till världen av film, TV och radio. Det kostar inget att se Walk of Fame: börja helt enkelt på Hollywood Boulevard, antingen vid Gower Street eller La Brea Avenue och gå med sänkt blick!

Universal Studios

Denna filmstudio och tempark tar besökare med in i Hollywoods filmvärld. Flera interaktiva turer bevarar minnet av Hollywoods största filmer, som The Simpsons, Shrek, Jurassic Park och andra Universalstorheter. Studioturen ger besökare en förstahandsglimt av filmskaparvärlden när du eskorteras genom några av de mest kända platserna, som “Wisteria Lane” från tv-serien Desperate Housewives, stadens torg från Back to the Future och andra platser som man känner igen. En 1-dagsbiljett för vuxna kostar 500 SEK. VIP-turer tar besökare på en exklusiv grundlig tur för 1 720 SEK per person.